ONTDEK HET OOK!

Leef in balans met Ayurveda

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je niet in balans bent. Dan kijken we samen naar jouw levensstijl, vaak kun je met een paar simpele aanpassingen al zoveel veranderen. En zo kun je gebalanceerde en gezonde keuzes maken voor jouw lichaam. Met een lifestyle programma afgestemd op jouw lichaam

Ayurveda is een van de oudste geneeswijzen ter wereld. In het Sanskrit betekent 'Ayur' leven en 'Veda' kennis, samen dus de kennis van het leven. Het wordt in India al meer dan vijfduizend jaar gebruikt en vandaag de dag nog steeds. De holistische kijk op gezondheid maakt het uniek. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Een fantastisch mooi systeem dat kijkt naar het helen van het lichaam.

Modern Ayurveda: het is precies wat we nodig hebben in deze tijd!

Ayurveda en kruiden.jpg

Kijk maar eens naar de natuur. Bijna alle schepsels leiden een natuurlijk leven. Ze eten, slapen, bewegen en ontspannen in het ritme van de natuur en de seizoenen. Heb je een idee welk schepsel dat anders doet? Juist: dat zijn wij. De mens laat zich (vaak) leiden door externe krachten. Zo heb ik ook jaren geleefd. Ik liet een groot deel van mijn leven bepalen door verwachtingen, van mezelf, de maatschappij.  Ik deed wat ik dacht dat ik moest doen. En dat kost energie. 

 

Het klinkt zo simpel, jouw 'dharma' (essentie van het leven) vinden, maar dat is het natuurlijk niet. Als je lang genoeg doet waar je niet écht blij van wordt gaat je lichaam signalen geven. Ayurveda ziet pijn als een signaal waarmee je lichaam een onderliggend probleem signaleert. Alles is erop gericht om ziektes te voorkomen en gezond te blijven. Want ieder lichaam is in de basis gezond, in balans. Alles zit al in je. 

In de sessies kijken we samen naar jouw levensstijl, vaak kun je met een paar simpele aanpassingen al zoveel veranderen. Het vrouwelijk lichaam heeft veel rust nodig en dat gunnen we onszelf niet in deze snelle wereld.

Selfcare, lifestyle, voeding, beweging alles komt aan bod. Met de kennis uit Ayurveda.

Jouw lifestyle programma is afgestemd op jouw lichaam

Ervaar het zelf!