top of page
Zoeken

Een pril begin...

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2022
Leven in het ritme van de natuur, ik was er eigenlijk nooit zo mee bezig. Mijn blik was op de toekomst gericht, op naar de volgende deadline. Stilstaan was er niet bij. Ik was vooral bezig met wat afgemaakt moest worden. En dat was best veel. Want er kon altijd meer. Ik moest altijd meer. En dat kost zoveel energie.... begrijp ik nu.


Kijk eens naar de natuur. Bijna alle schepsels leiden een natuurlijk leven. Ze eten, slapen, bewegen en ontspannen in het ritme van de natuur en de seizoenen. Heb je een idee welk schepsel dat anders doet? Juist: dat zijn wij. De mens laat zich (vaak) leiden door de buitenwereld. En dan gaat het soms mis in de binnenwereld. Ayurveda biedt allerlei praktische tips voor jouw lichaam, dus geen one size fits all. We zijn tenslotte allemaal uniek.


De lente dus, staat voor een nieuw begin. Het licht keert terug, de dagen worden langer en net als de natuur komen wij ook weer op gang. Als je je daar bewust van bent ;-). Nadat we in de winter meer naar binnen keren en verstillen, staat de lente in het teken van ontkiemen. Dit is de tijd voor nieuwe projecten, nieuwe dingen in de markt zetten, 'iets' anders doen. Het is geen toeval dat ik

EVENLICHT in de lente lanceer. Dit ontwaken gaat niet zonder slag of stoot. Dat wat opkomt, is kwetsbaar en kan gemakkelijk gestoord of vernietigd worden. Zo ook met opzetten van EVENLICHT. Mensen coachen, mooie gesprekken voeren, een blijvende verandering teweeg brengen. Ik krijg er super veel energie van, maar het is ook spannend en onzeker. Krijg ik wel genoeg cliënten? Kan ik dit wel? Ben ik goed genoeg? Het voelt heel kwetsbaar.


En je lichaam? Nadat we in de winter meer vet, slijm en afvalstoffen hebben opgeslagen, is de lente het perfecte moment om het lichaam te helpen dit kwijt te raken. Word jij ’s ochtends wakker met een zwaar gevoel en ben je niet vooruit te branden? Dan is dit de tijd om hier verandering in te brengen. Eten volgens het seizoen betekent in de lente focus op lichte voeding. Waarom? Om jouw spijsvertering (Agni) te verlichten en de afvalstoffen van de winter af te voeren. Kapha is de dosha die bestaat uit water en aarde, in de winter heeft dit ons heerlijk warm gehouden en gevoed. Nu in de lente de temperatuur weer stijgt, hebben we minder van deze elementen nodig en kunnen we juist meer lucht en vuur gebruiken om de zwaarte (letterlijk) uit ons lijf te krijgen.


Heb je een verstopte neus of ben je verkouden? Dit is een manier van ons lichaam om het zware kapha-gevoel en dus de afvalstoffen te lozen. Prachtig hè? Hoe het lichaam werkt? Wil jij ook weer fit worden? En de zwaarte van de winter kwijt? Doe mee met de Ayurveda Lente Cleanse:


Dit levert het jou op

✨Meer energie

✨Beter slapen

✨Meer focus

✨Verbetering van je spijsvertering, dus geen opgeblazen gevoel of andere kwaaltjes

✨Natuurlijke detox en van je overtollige wintervet af

✨Je voelt je fitter en gezonder


Wie wil dat niet? Fit en gezond de lente beginnen? Dit traject is maatwerk en wordt afgestemd op jouw lichaam: voeding, lifestyle & selfcare tips. Ben je benieuwd? Er zijn nog een paar plekjes over, dus let's go en reserveer nu:

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page