top of page
Zoeken

Een verhaal over het leven als je je hart volgt

Hoe meer ik leef vanuit mijn hart, hoe vaker er iets moois op mijn pad komt. Dit keer een retreat samen met mijn grote voorbeeld: Victoria (Tory). Een verhaal over het leven als je je hart volgt.


๐——๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ, ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—บ๐—ถ๐—ท ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐—ธ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ ๐˜‡๐—ถ๐˜


We gaan bijna 3 jaar terug in de tijd. Ik was kapot, had zo weinig energie. Mezelf hier รฉcht aan overgeven was lastig, er was altijd wel iets dat nog gedaan moest worden. Ik had net een opdracht afgerond bij een grote Amerikaanse corporate. Na zoโ€™n intense opdracht heb je wel wat rust verdiend, dan mag het. Wat boek je dan? โ€œOntspannen, relaxen, yoga. En Ayurveda, nooit van gehoord, maar het klinkt lekker exotisch, op een mooie boerderij in Noord-Holland". We leven middenin corona tijd, ik snak naar rust. Weg van thuis.


Op dat retreat deed ik mijn eerste restorative yoga (bijna 75 minuten liggen in verschillende houdingen hierdoor komt je zenuwstel tot rust). Daar waar ik altijd gewend was om tien kilometer te gaan hardlopen om rustig te worden, was dit een volledig nieuwe ervaring. Na 1,5 uur ontspannen voelde ik me herboren.


Een heerlijke kalme energie, zo tevreden. Ik hoefde niets. Sattvic space zoals Tory het noemt. Zij leerde mij, en nog zoveel anderen in haar lessen en workshops, om weer te kunnen ontspannen. En precies dit gevoel belichaamt voor mij ultieme vrijheid. Dat gevoel dat alles goed is, precies zoals het is. Zonder dat je iets hoeft te veranderen. Terug naar mijn essentie. Het is zo zonde dat we er zo weinig van ervaren in ons drukke leventje, waarin alles super efficiรซnt gepland is. We moeten voldoen aan zoveel verwachtingen, van onszelf, de maatschappij.


Na het retreat, dat ik op mijn verjaardag cadeau gaf aan lieve vrienden, heb ik de wereld in geslingerd dat ik graag vaker retreats zou willen geven. Nog geen week later werd ik gebeld door Tory; wil je mee naar Ibiza? Yoga, Ayurveda, ademhaling, ontspanning, tijd om te relaxen en het eiland te zien. Een mooie manier om te leren van mijn grote voorbeeld. Heel even weg van de verantwoordelijke wereld. Count me in!


Het emotioneert me, hier op Ibiza, tussen de andere vrouwen de รฉรฉn in een stresssituatie thuis, de ander in een burn-out. Wat doen we onszelf aan? Waarom moeten we toch zoveel van onszelf? Hoeveel energie kost het om te voldoen aan al die verwachtingen. Hoe fijn zou het zijn om wat vaker in die Sattvic space te zijn? Het brengt je dichterbij jezelf, dichterbij jouw kern. Voor mij is er een nieuwe wereld open gegaan. Moeiteloosheid is hierin het grote sleutelwoord. Dat gun ik jou ook.


Weet je wat het mooie is? Uiteindelijk hoef je voor die fijne rustige plek in jezelf niet naar Ibiza, of waar dan ook. Het zit gewoon in je. Hoe vaker je hier de tijd voor neemt, hoe gemakkelijker het gaat. Voor mij was dat in het begin ook lastig. Mijn gedachtes gingen alle kanten op, zoveel onrust. Het heeft tijd nodig. En daarom is het soms fijn om dit samen in een groep te doen. Dus voor iedereen zie zich herkent in dit verhaal en heel graag meer rust en stilte zou willen ervaren heb ik goed nieuws: op vrijdag 9 juni organiseer ik een NATURE DAY RETREAT.


Van drukte naar rust. Je eigen weg volgen en tijd maken voor jezelf, hoe doe je dat? Kom samen met 10 mooie vrouwen ontspannen, reflecteren en genieten in de natuur. Op een eilandje in de Loosdrechtse Plassen, middenin het stiltegebied. Gun jij het jezelf?


149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page