top of page
Zoeken

Retreat yourself

Om heel eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat dit getal (40!!) zo belangrijk voor me zou zijn. Het bracht me in het ongemak, precies daar waar ik niet wil zijn. De strijd waar ik me vaker in bevind de laatste weken, het laatste jaar. Doe ik wat ik denk dat ik moet doen? Of doe ik iets wat me intens blij maakt? Zo ook met mijn verjaardag. Het geven van een feest maakt me niet รฉcht blij. Ik wilde het anders...

Margo zit op een kussentje

๐—” ๐—ก๐—˜๐—ช ๐—–๐—›๐—”๐—ฃ๐—ง๐—˜๐—ฅ ๐—›๐—”๐—ฆ ๐—•๐—˜๐—š๐—จ๐—ก๐Ÿ”ฅ. ๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐—ฒ๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐˜.


Om te vieren dat ik 40 ben geworden heb ik samen met een prachtige groep lieve mensen het leven gevierd. Tijdens een DAY RETREAT. Een magische dag, dat was het! We startten de dag met een wandeling in de natuur, in mijn praktijk op Landgoed Stameren, een bijzondere plek midden in het bos en op de heide in Maarn. Na dagen van natte sneeuw was het zaterdag een stralende dag, in de zon. De sneeuw lag nog vers op de grond. Een mooie start.


Aankomen in het hier en nu met een slow flow yoga. Vertragen, connectie maken met jezelf. De adem neemt ons mee in de vertraging en we volgen de bewegingen van ons lijf. Onze handen, voeten, alles zo aanwezig. De (levens)energie begint langzaam te stromen. Met dit gevoel vallen we in een diepe ontspanning met yoga nidra, luisterend naar de prachtige stem van Joan. Deze zogenoemde yogi slaap brengt ons in een andere staat, tussen waken en slapen. Wist je trouwens dat รฉรฉn sessie yoga nidra gelijk staat aan drie tot vier uur slaap. Niet gek hรจ?


Vervolgens stond de adem op het programma. Soulbreathing is een zachte vorm van ademwerk. Je adem gaat als een geleider van energie door je lichaam, waardoor je steeds verder in je lichaam zakt. Het lichaam ontspant, je hoofd komt tot rust en daarmee in een andere staat van (bewust)zijn. Een zachte manier van ademen, het opent. Precies dat wat gezien mag worden. En dat is natuurlijk heel kwetsbaar en spannend, want wat leeft er in je? Op een verjaardagsborrel in de kroeg is het vrij gemakkelijk te verhullen hoe je je รฉcht voelt. Hier niet. Het brengt je dat hoe je je voelt en dat werkt diep verbindend. Mooie inzichten, weerstand, dankbaarheid, een lach, een traan. Alles mag er zijn. We dragen samen het veld. Ik ben nu nog aan het nagenieten van deze magische dag.


Zaterdag viel alles op z'n plek. Retreats geven maakt me zo ontzettend blij en gelukkig Dus, dit ga ik vaker organiseren. Het snelle leven vertragen, het lichaamsbewustzijn vergroten. Mijn missie met nog meer mooie mensen delen. Toen ik klein was, dacht ik dat je bij de veertig wel zo'n beetje alles had gehad, een gezin, een huis, een baan. Dan was je oud. Deed je wat je de rest van je leven ging doen. Mijn moeder heeft altijd gezegd dat het leven pas begint bij 40. Dank lieve mama, deze wijze woorden voelen zo kloppend. Nu heb ik het gevoel dat ik nog een half leven voor me heb om deze missie verder uit bouwen. En dit te LEVEN.


Liefs,


Margo


ps: Wie jarig is trakteert. Altijd al een keer een ademsessie willen doen? boek tot 16 maart een 1-1 ademsessie met 40% korting. Sessie in te zetten tot 1 juni 2023.


144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page