top of page
Zoeken

Alles zit al in je, hoe vind je je eigen flow?


De wereld is weer open. Alles kan en mag weer. En dan is daar het besef: er is weer een jaar voorbij, niets veranderd. Alles precies hetzelfde. Zit jij vast in een persoonlijke lockdown? Zit je vast in het leven waarin je niet meer wilt zijn? Voor de buitenwereld heb je het goed voor elkaar, je werkt hard, je voldoet aan alle verwachtingen, je hebt een leuke relatie, een fijn gezin. Maar diep vanbinnen klopt het niet. Je bent moe, vaak afgeleid, altijd bezig. Je wordt geleefd. Alles kost zoveel energie...


De moderne vrouw is een wervelwind van bedrijvigheid. Ze wordt gedwongen alles voor iedereen te zijn. Dit beschrijft Estés in haar boek De ontembare vrouw. Een boek dat mij zo geraakt heeft.

In onze maatschappij van altijd meer zitten we muurvast. Moeten, controleren, checken. Er is weinig flow, vrijheid, leven. Niet geheel toevallig de krachtige, vrouwelijke leiderschapskwaliteiten. We hebben een soort radio in ons hoofd, een continue stroom aan informatie, getetter, lawaai, gedachten, to do's. Ver weg van onze vrouwelijke cyclus, zonder flow. Doorrennen, altijd 'aan' en weinig ruimte voor het niets.


Zo ging dat ook bij mij. Een fijn gezin, een leuke relatie, lieve dochters, een uitdagende interim klus. Alles klopte, maar ik haalde er zo weinig energie uit, omdat ik helemaal niet wist wat ik leuk vond. Ik deed precies wat er van me verwacht werd. Op de automatische piloot. Al jaren. Totdat ik mijn eigen verlangens ging ontdekken. Ayurveda, de opleiding tot lichaamsgerichte coach. Mijn lichaam.


Ik ontdek. Zonder de stroom van moeten, regels en 'zo doen we het toch altijd'. Het klinkt zo simpel, je 'dharma' - essentie van het leven - vinden, dat is het natuurlijk niet. Als je lang genoeg opgesloten zit, gaat je lichaam signalen afgeven. Pijnlijke schouder, last van je nek en rug, drukkend gevoel op je borst, vaak boos? Je lichaam signaleert al voordat jij doorhebt wat er aan de hand is. Zoals ook veel van van mijn cliënten ervaren. Herken je dat? Ayurveda ziet pijn als een signaal waarmee je lichaam een onderliggend probleem signaleert. Alles is erop gericht om ziektes te voorkomen en gezond te blijven. Ieder lichaam is in de basis gezond, in balans. Alles zit al in je.


Alles zit al in je, ik vind het een bijzonder mooi uitgangspunt. Wil jij meer flow in je leven ervaren? Een gevoel van vrijheid? Een lifestyle die veel beter bij jou past? Dan stoppen we eerst met de drukte. Je vindt rust, om weer in jouw flow te kunnen komen. In mijn sessies breng ik je weer dichter bij jezelf, om vanuit daar te ontdekken. LEVEN met dikke vette hoofdletters. Het is cliché, life is too short! Go for it:


Ontdek

✨Spring

✨Lach

✨Dans

✨Leef


Met alle liefde ga ik met je mee op deze reis. Niets is mooier dan op ontdekkingstocht naar je ware zelf en dat aan de wereld durven tonen. Boek een intake. Dan gaan we het samen ontdekken🧡.

 175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page